Η Πρόταση της ΕΣΕΕ για το Νέο Πρόγραμμα σε Λιανική και Εστίαση

    Η ΕΣΕΕ απέστειλε επιστολή στον αρμόδιο Υπουργό Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Κωστή Χατζηδάκη τονίζοντας εν μέσω άλλων ότι το Υπουργείο στις αρχές της χρονιάς αποδέχθηκε ότι το λιανεμπόριο αποτελεί δραστηριότητα με προφανή σημασία για την ελληνική οικονομία και την απασχόληση .Επιπλέον τόσο ο ίδιος ο Υπουργός όσο και Γ.Γ. Επενδύσεων κ.Γιαννούσης είχαν διακηρύξει την πρόθεση τους να προετοιμάσουν μια ειδική προκήρυξη η οποία θα αφορά μόνο το λιανικό εμπόριο.

    Το προτεινόμενο πρόγραμμα θα μπορεί να ολοκληρωθεί σε 1,5 χρόνο, θα έχει σχετικά μικρούς επιμέρους προϋπολογισμούς και θα προσιδιάζει σε εκείνο των ελεύθερων επαγγελματιών.Θα είναι ευέλικτο, με ηλεκτρονική αξιολόγηση σύμφωνα με συγκεκριμένες ομάδες  κριτηρίων: για παράδειγμα, στην πρώτη ομάδα κριτηρίων θα καταγράφονται τα οικονομικά στοιχεία της επιχείρησης (σύμφωνα με το ΑΦΜ είναι διαθέσιμα από το ΤΑΧΙS ), ενώ βασικό κριτήριο θα είναι η διατήρηση ή ακόμα και η αύξηση της απασχόλησης. 

    Άλλα κριτήρια θα συνδέονται με την καινοτομία αλλά και με περιβαλλοντικά θέματα. Στη συνέχεια η επιχείρηση θα επιλέγει τις δαπάνες που εντάσσονται στην πρότασή της  από έναν κατάλογο συγκεκριμένων δαπανών. Τέλος, από τα διαφορετικά πεδία θα προκύπτει ηλεκτρονικά η βαθμολογία της κάθε επιχείρησης και στη συνέχεια οι Τράπεζες θα ελέγχουν την πρόταση και θα προσχωρούν στις απαιτούμενες εκταμιεύσεις. Ο χρόνος υλοποίησης του προγράμματος υπολογίζεται για περίπου 9 μήνες, ενώ θα μπορούν να υπάρξουν συνέργειες και με τα προγράμματα του ΕΤΕΑΝ αφού για το μέρος του δανείου θα είναι –σχεδόν πάντα- απαραίτητη η εγγύηση.

 

Print
Συγγραφέας: Νίκος Γκιώνης
0 Σχόλια

Κατηγορίες: Επιδοτούμενα ΠρογράμματαNumber of views: 3081

Tags:

Γράψτε ένα σχόλιο

Όνομα:
Email:
Σχόλιο:
CAPTCHA image
Δώστε τον κωδικό που που φαίνεται πιο πάνω, στο παρακάτω κουτί
Υποβολή

Name:
Email:
Subject:
Message:
x